3 redenen waarom een snelle website belangrijk is

CategoriesWebdesign

Iedereen maakt het wel eens mee: een website die er een eeuwigheid over doet om te laden. Dat wil je bij je eigen website natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen, want er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het belangrijk is om je website sneller te maken. Daarover lees je in dit artikel meer.

Gebruiksvriendelijkheid

Ten eerste kan een trage website een hoop irritatie met zich meebrengen. Wanneer klanten lang moeten wachten voordat ze verder kunnen, kan dat erg frustrerend zijn. Deze irritatie  kan resulteren in een hoge bounce rate, oftewel het percentage mensen dat één pagina van je site bekijkt en je website vervolgens verlaat. Hierdoor zullen bezoekers van jouw website dus ook niet snel besluiten zich in te schrijven voor je nieuwsbrief of overgaan tot aankoop. Als je deze conversie niet mis wil lopen is het essentieel een snelle website te hebben.

SEO

Daarnaast is een snelle website erg belangrijk met het oog op Search Engine Optimization of SEO. De site speed van een website is namelijk een belangrijke ranking factor, met name bij mobiele zoekopdrachten. Dat wil zeggen dat websites die snel laden een hogere kans hebben om goed gevonden te worden door middel van zoekmachines.

Crawl budget

Maar er is nog een reden waarom trage websites het slecht doen op zoekmachines. Dat heeft te maken met het crawl budget, dat een zoekmachine zelf bepaalt. Door middel van crawlen kan een zoekmachine de inhoud van een webpagina bepalen en indexeren. Wanneer een website traag laadt, dan heeft een zoekmachine minder tijd om binnen het crawl budget alle pagina’s te lezen, waardoor het minder goed weet wat zich precies op jouw webpagina bevindt. Natuurlijk zijn er naast bovengenoemde factoren nog een heleboel andere factoren die belangrijk zijn voor je ranking, maar op een hoop van deze factoren kan je geen invloed uitoefenen. Omdat je wel invloed hebt op hoe snel je website laadt, is het belangrijk deze in verband met SEO dus zo snel mogelijk te maken.

About the author