David Attenborough maakt indruk in klimaattopspeech

CategoriesNieuws

Als je spreekt op een klimaatevenement, dan moet je indruk maken. Dat heeft Greta Thunberg goed laten zien in 2019 tijdens de United Nation Climate Action Summit, maar David Attenborough deed de afgelopen dagen op de COP26-klimaattop ook een goede gooi. Zijn speech kwam bij veel mensen binnen.

Stem van de natuur

Nu is hij ook wel een beetje de stem van de waarheid: zo komt hij over door zijn werk aan het inspreken van ‘s werelds meest beroemde natuurdocumentaires. Attenborough is echter veel meer dan gewoon een stem: hij is een strijder tegen klimaatverandering en hij weet precies de vinger op de zere plek te leggen.

Terwijl hij de hooggeplaatste wereldleiders en politici toesprak op de opening van de COP26-klimaattop in Kopenhagen, bleef hij maar met cijfers komen om zijn argument kracht bij te zetten: “Het is een verhaal van ongelijkheid en instabiliteit,” zei hij. “Zij die het minst hebben gedaan om de problemen te veroorzaken, worden het hardst geraakt. Maar uiteindelijk voelen we allemaal de impact, sommige dingen zijn al onomkeerbaar.”

About the author